Filteren

Instrumenten

Bij het houden en verzorgen van kippen kunnen verschillende instrumenten handig van pas komen. In het assortiment van Kippenhuis vind je hiervoor verschillende producten. Goede voorbeelden hiervan zijn een nagelschaar voor kippen, een speciale tekentang en een simpele wegwerpspuit voor het afmeten en toedienen van diverse vloeibare middelen zoals medicijnen en vitamines.

Meer informatie over Instrumenten

Nagels knippen van kippen

In het kippenhok met alleen zachte bedding kan het voorkomen dat de nagels van de kippen te lang worden. Met een nagelschaar voor kippen kun je op de juiste manier de nagels afknippen. Voorkom te allen tijde dat er niet in het ‘leven’ (het bloedvat in de nagel) geknipt wordt. Ga als volgt te werk:

  1. Leg de nagelschaar klaar
  2. Pak de kip stevig vast (en inspecteer de kip tegelijkertijd)
  3. Schuif de nageltang over de nagel en zorg dat je niet in het leven knipt
  4. Haal elke keer maar een klein stukje van de nagel af

Teken verwijderen bij kippen

Teken kunnen ziektes overbrengen zoals Lyme. Heeft je kip teken verwijder ze dan met een speciale tekentang. Hou de veren opzij en zet deze tekentang om de kop van de teek (niet drukken!) en dan met een draaiende beweging eruit halen. Let op dat je de hele teek eruit haalt zodat dit niet ontsteekt. Ontsmet de plek én je handen met Jodium, alcohol of een wondspray.

Wondverzorging bij pluimvee

Voor het behandelen van pluimvee hebben wij enkele specifieke producten in het assortiment. Voor kippen met open wonden hebben wij de categorie wondverzorging. Hier vind je alles voor het schoonmaken, ontsmetten en het verzorgen van open wonden bij kippen.