Voerbakken

Een goede voerbak voor kippen heeft een anti uitkraprand en gaat het selecteer gedrag van kippen tegen, zodat het kippenvoer in de voerbak blijft. De meeste gekochte voerbak is de rode voersilo 3kg in combinatie met het ophangkoort. Om muizen en andere ongedierte te voorkomen in het kippenhok is een trapbak uitermate geschikt. Ook een Wise kippenvoerbak biedt hiervoor uitkomst en werkt ook goed om de kippen van voer te voorzien als je er zelf even tussenuit wilt. Ze hebben namelijk een reservoir.

Kortom, er is altijd wel een voerbak die bij jouw wensen past! Voor al onze voerbakken op voorraad geldt: voor 21:30 uur besteld op een werkdag, is morgen al in huis.

Meer informatie over Voerbakken
Tonen als Grid List

Producten 49-72 van 103

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 49-72 van 103

Van hoog naar laag sorteren

Een voederbak voor kippen uitkiezen

Volwassen kippen eten gemiddeld zo’n 30 tot 150 gram kippenvoer per dag, afhankelijk van hun grootte, de omgevingstemperatuur en of ze aan de leg zijn. Hiermee kun je rekenen als je opzoek gaat naar een voerbak. Het is belangrijk dat de kippen genoeg ruimte hebben om bij het voer te kunnen komen. 10cm per kip is over het algemeen voldoende, maar dit hangt af van de hoeveelheid kippen en het type voerbak en kippenvoer. Observeer je kippen goed. Zie je dat sommige kippen niet bij het voer durven te komen vanwege de rest, schaf dan een extra voerbak aan.

Ongedierte tegen gaan

Ongedierte in het kippenhok is goed te voorkomen wanneer je gebruik maakt van Trapbakken of Wise Voerautomaten. Muizen en ratten komen vaak af op rondslingerend kippenvoer en tijdens hun bezoek leveren ze de kippen een hoop stress op. Deze slimme voerbakken gaan ongedierte dan ook op hun eigen manier tegen:

Trapbakken

Wanneer je kippen op het plateau van de Trapbak gaan staan, gaat automatisch de klep open en kunnen ze bij het voer komen. De klep sluit zichzelf weer zodra de kip eraf stapt. Het voer blijft hierdoor beschikbaar voor je kippen, maar niet bereikbaar voor ongedierte! De kleine variant; de feedomatic 5kg is geschikt voor krielkippen. De grotere trapbak met een inhoud voor 12kg voer is meer geschikt voor gewone maat kippen.

Wise voerautomaten

De voerautomaten van Wise hang je zo op dat je kippen er goed bij kunnen, maar ongenode gasten niet. Wilde vogels kunnen het voer niet uit de voerbak krabben of erop landen. De voerautomaten van Wise gaan het morsen van eten ook tegen, waardoor er geen rede is voor ongedierte om je kippen een bezoekje te brengen. Je kunt de inhoud van deze voerbak naar eigen wens vergroten of verkleinen. De groene 5kg wise kippenvoerbak is samen met de muurbeugel het meest verkocht.

Voerbakken voor kuikens

Voor kuikens zijn er speciale kuikenvoerbakken.  Ze zijn een slag kleiner en de toegang naar het voer is vaak kleiner, zodat ze het kuikenvoer niet zo vies kunnen maken. Let er op dat je een voerbak kiest die groot genoeg is voor het aantal kuikens dat je hebt. Bij een kuikenvoerbak met gaatjes erin koop je altijd een voerbak die meer gaatjes heeft dan het aantal kuikens dat je hebt.

Het gedrag van kippen tijdens het eten

Kippen scharrelen in de natuur de hele dag naar hun voedsel, het zit dan ook in ze om continu bezig te zijn. Ze gaan fanatiek opzoek naar insecten en wormpjes. Wanneer je kippen voedsel gevonden hebben, krabben ze het met hun poot uit de aarde en kijken ze of het eetbaar is en of het nog beweegt. Vervolgens selecteren ze nauwkeurig wat ze precies willen opeten. Wie het als eerste mag opeten, wordt bepaald door de pikorde.

De pikorde

Pikorde is eigenlijk hetzelfde als de ‘rangorde’. De meest dominante en sterke kip mag als eerste eten en de onderdanig kip pas als laatste. De pikorde wordt onderling bepaald en kan gepaard gaan met rondvliegende veren en veel kabaal. Nadat de pikorde is vastgesteld en iedereen zijn plaats kent, zal de rust in de groep wederkeren.

Het selecteren tegengaan

Sommige kippen zijn moeilijke eters en kiezen altijd de lekkerste stukjes eruit. Het nadeel is dat ze op deze manier risico lopen op tekorten. Voersilo’s met een anti-uitkraprand, trapbakken en Wise voerautomaten gaan het selecteren tegen.

Verveling bij kippen tegen gaan.

Doordat kippen in een kippenhok niet meer de hele dag hoeven te zoeken naar voedsel kan het zijn dat ze zich gaan “vervelen”. Hierdoor wordt de kans dat de kippen elkaar gaan pikken groter. Met speelgoed voor kippen of voerbakjes, waarbij de kippen moeite moeten doen wat lekker te kunnen snacken. geef je de nodige afleiding.