Filteren

Supplementen

Supplementen kunnen worden bijgegeven ter aanvulling op het kippenvoer. Het bevat net dat beetje extra waardoor je kippen of sierpluimvee een betere conditie krijgen. Met name zieke of ruiende kippen hebben baat bij supplementen. Wanneer kippen niet voldoende uit hun voer kunnen halen, zorgen supplementen ervoor dat het immuunsysteem de ondersteuning krijgt die het nodig heeft om de ziekte te boven te komen of om de rui beter te laten verlopen.

 

Meer informatie over Supplementen
Tonen als Grid List

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Wanneer geef ik mijn kippen supplementen?

Supplementen voor kippen zijn er als aanvulling op het voer en kunnen gewoon bijgegeven worden. Niet elk kippenvoer heeft de gewenste kwaliteit of geven je het gewenste effect. Supplementen vullen eventuele tekorten op waar nodig en zorgen ervoor dat de kippen een nog betere conditie krijgen.

  • Supplementen voor de zieke kip: Een zieke kip kan erg gebaat zijn bij extra vitamine en mineralen. Het immuunsysteem krijgt de ondersteuning die het nodig heeft om er snel weer bovenop te komen. De kip krijgt weer meer energie en zal sneller herstellen. Life-Guard Gezonde Kippen is een krachtig supplement wat de gezondheid verbeterd.
  • Ruiende kippen: Wanneer de kippen in de rui komen gaat al de energie naar de aanmaak van het nieuwe verendek. Hierdoor zijn de ruiende kippen erg vatbaar voor ziektes. Klaus Ruihulp en Poultry-Zest zijn ideaal om kippen door de rui heen te helpen. Appelazijn zorgt voor een mooi verendek.
  • Ei kwaliteit verbeteren: Voor verbetering van de algehele gezondheid en versterking van het darmkanaal is RopoPoultry erg geschikt. Het draagt bij aan een hogere weerstand en verhoogd de ei kwaliteit en - productie.
  • De kans op parasieten verkleinen: Inwendige parasieten, maar ook parasieten die op de kip leven, kun je weren door bepaalde middelen aan kippen en ander pluimvee te geven. Verm-X Vloeibaar is hier een krachtig voorbeeld van. Dit middel is ideaal om preventief te ontwormen. Finecto Oral + gaat bloedluizen tegen doordat het bloed van de kippen niet lekker meer smaakt.

Vitamines voor kippen

Welke vitamines hebben kippen nodig? Kippenhuis heeft een handig artikel gemaakt over vitamines voor kippen. Elke vitamine heeft zijn eigen functie en door bepaalde gebreken kun je zien welke je het beste kunt bijvoeren en hoe je dit kunt doen. Altijd handig is een pipet om de vitamine te doseren.

Voer- & Drinkbakken

Het geven van supplementen gebeurt meestal door het voer of het drinkwater. Kies voor een goede kippenvoerbak dat verspilling tegen gaat of een drinkbak waar ze weinig uit kunnen morsen. Dit is het meest efficiënt en zuinig voor de supplementen.