Couveuses

Voor pasgeboren kuikens en zieke dieren is een couveuse dé oplossing. In een couveuse kan je de omgeving optimaal controleren om zo het dier aan te laten sterken en te verzorgen. Zoogdieren, pasgeboren papegaaien en roofvogels zijn vaak blind en hulpeloos bij de geboorte. Ze kunnen zichzelf simpelweg niet redden zonder een verzorger.

Meer informatie over Couveuses
Tonen als Grid List

7 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

7 producten

Van hoog naar laag sorteren

Waarom een couveuse?

Alle papegaaien en prooivogels worden geboren met de ogen dicht. Wekenlang kunnen ze niet zelfstandig eten of rondlopen. Daarnaast is het voor deze jonge vogels niet mogelijk om hun eigen temperatuur te controleren. Jonge vogels zijn hierdoor extra kwetsbaar voor ziektes. Met een couveuse kun je een veilige en gecontroleerde omgeving bieden voor jonge vogels, maar ook voor andere dieren. Zo worden couveuses veel gebruikt voor puppy’s of kittens van speciale rassen.

Ook voor zieke of zwakke dieren kan een couveuse een uitkomst zijn. Door de temperatuur en luchtvochtigheid goed te controleren, vergroot je de kans op herstel aanzienlijk. Daarnaast worden de herstellende dieren op deze manier minder snel besmet met nog een ziekte. Couveuses kunnen ook dienen als Intensive Care Unit.

Belangrijk bij een couveuse

Bij een couveuse is het belangrijk dat temperatuur en luchtvochtigheid goed geregeld kunnen worden. Daarna wordt het afhankelijk van het dier dat je wilt helpen. Bekijk daarom goed de modellen in ons assortiment zodat je couveuse kiest die bij jou past.

Rcom couveuses:

De couveuses van Rcom zijn bijzonder compleet. De temperatuur en luchtvochtigheid worden automatisch geregeld. Daarnaast hebben de Rcom Bird Brooders ook antibacteriële filters tegen ziekteverwekkers. Met de alarmen voor zowel temperatuur en luchtvochtigheid, kun je snel ingrijpen wanneer er iets misgaat. Het licht is gemakkelijk te dimmen. De couveuses van Rcom die wij aanbieden, zijn ook zeer goed te gebruiken als Intensive Care Unit. De couveuses van Rcom zijn van de hoogste kwaliteit.

Brinsea couveuses:

Brinsea biedt verschillende maten aan in twee verschillende modellen; namelijk de ECO en de ADVANCE. Bij de Eco versie betaal je minder voor een hoge kwaliteit. Daar lever je wel wat voor in: de luchtvochtigheid kan niet geregeld worden en er zit geen hygrometer bij het Eco model.

De TLC 40 Advance en TLC 50 Advance van Brinsea hebben meer mogelijkheden. Zo heb je een temperatuuralarm voor afwijkende temperaturen. Daarnaast kun je deze couveuse volledig automatisch maken door de luchtvochtigheid te automatiseren. Deze functie moet wel los aangeschaft worden.

Couveuse voor in de auto

In het assortiment vind je ook enkele modellen waarbij een autostekker wordt meegeleverd. Je kunt hiermee zieke en jonge dieren vervoeren zonder dat ze daarbij aan kou worden blootgesteld.