Couveuses

Voor pasgeboren kuikens en zieke dieren is een couveuse dè oplossing. In een couveuse kan je de omgeving optimaal controleren om zo het dier aan te laten sterken en te verzorgen. Zoogdieren, pasgeboren papegaaien en roofvogels zijn vaak blind en hulpeloos bij de geboorte. Ze kunnen zichzelf simpelweg niet redden zonder een verzorger. Ook voor deze dieren is een couveuse de ideale oplossing.

De grote Rcom Birdpavilion is bij ons standaard op voorraad. Maar we bieden ook modellen aan van Brinsea. Elk merk heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Bekijk de producten of ze voldoen aan jou wensen. Producten uit voorraad voor 21.30 uur besteld, worden dezelfde dag nog verzonden. Ophalen is ook mogelijk als je hem nog sneller nodig hebt.

Tonen als Grid List

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Waarom een couveuse?

Alle papegaaien en prooivogels worden geboren met de ogen dicht. Wekenlang kunnen ze niet zelfstandig eten of rondlopen. Daarnaast is het voor deze jonge vogels niet mogelijk om hun eigen temperatuur te controleren. Jonge vogels zijn hierdoor extra kwetsbaar voor ziektes. Met een couveuse kun je een veilige en gecontroleerde omgeving bieden voor jonge vogels, maar ook voor andere dieren. Zo worden couveuses veel gebruikt voor puppy’s of kittens van speciale rassen.

Ook voor zieke of zwakke dieren kan een couveuse een uitkomst zijn. Door de temperatuur en luchtvochtigheid goed te controleren, vergroot je de kans op herstel aanzienlijk. Daarnaast worden de herstellende dieren op deze manier minder snel besmet met nog een ziekte. Couveuses kunnen ook dienen als Intensive Care Unit.

Belangrijk bij een couveuse

Bij een couveuse is het belangrijk dat tempratuur en luchtvochtigheid goed geregeld kunnen worden. Daarna wordt het afhankelijk van het dier dat je wilt helpen. De R-com Birdpavilions hebben uitgebreide opties.

R-com couveuses:

De couveuses van R-com zijn bijzonder compleet. De temperatuur en luchtvochtigheid worden automatisch geregeld. Daarnaast hebben de Rcom Bird Brooder Small en Bird Brooder Large ook antibacteriële filters tegen ziekteverwekkers. Met de alarmen voor zowel temperatuur en luchtvochtigheid, kun je snel ingrijpen wanneer er iets misgaat. Het licht is gemakkelijk te dimmen.

De couveuses van R-com die wij aanbieden, zijn ook zeer goed te gebruiken als Intensive Care Unit. De couveuses van R-com zijn van de hoogste kwaliteit.

Brinsea couveuses:

Brinsea biedt 2 types aan die weer 2 modellen hebben. Bij de Eco versie betaal je minder voor een hoge kwaliteit. Daar lever je wel wat voor in: de luchtvochtigheid wordt niet automatisch geregeld en er zit geen hygrometer bij het Eco model.

De TLC 40 Advance en TLC 50 Advance van Brinsea hebben meer mogelijkheden. Zo heb je een temperatuuralarm voor afwijkende temperaturen. Daarnaast kun je deze couveuse volledig automatisch maken door de luchtvochtigheid te automatiseren. Deze functie moet wel los aangeschaft worden.