Digitale Broedthermostaat TS-5000

Beoordeling:
100% of 100
1  Review Bekijk productomschrijving
69,95
Op voorraadBesteld voor 21:30, morgen in huis!
Waarom Kippenhuis.nl?
 • Gratis verzending vanaf €60
 • Besteld voor 21:30, morgen in huis!
 • 365 dagen bedenktijd
 • Vrijblijvend advies. Bel 085-0440500
Productinformatie

Dit is de nieuwste generatie broedthermostaat die speciaal voor ons ontwikkeld is. De "Comfort" serie bestaat uit totaal 4 modellen regelaars.

 • Per 0,1 graad in te stellen
 • Meerdere temperatuurindicaties
 • Autotune functe

Digitale broedthermostaat

Functies TS-5000:
1. Instellen temperatuur per 0.1 graad.
2. Temperatuursindicatie in Celsius of Fahrenheit (naar keuze).
3. Calibratie van de aangegeven temperatuur.
4. Handmatige instelling van de PID waarden.
5. Autotune functie.

Wat maakt deze opbouwthermostaat zo bijzonder?

Een gangbare digitale thermostaat werkt bijna altijd met een relais. Dit is dan een gewone aan-uit thermostaat waarbij er een bepaalde tijd zit tussen aan- en uitgaan van de verwarming. Hierdoor ontstaan vaak temperatuurschommelingen. Door na-warmen van de verwarming wordt dit probleem nog verder vergroot.
Deze thermostaat heeft een zgn. proportionele regeling (PID-regeling). Als u de aangesloten thermostaat aanzet gaat de verwarming 100% aan totdat deze bijna de ingestelde temperatuur heeft bereikt. De thermostaat geeft vanaf dat moment stroomstootjes om precies de goede temperatuur te behouden. De instelling van deze “stroomstootjes” zijn handmatig te veranderen. Dit bestaat namelijk uit 3 onderdelen. Afgekort heet dit PID.

PID

P (Proportional band), I (Intergration time), D (Delaytime). Door ons zijn deze waarden al ingesteld en in principe hoeft u dit niet te veranderen. Tevens heeft deze thermostaat een “Auto Tune”  functie waarbij de zelfdenkende microprocessor automatisch de goede waardes gaat instellen. Veel PID regelaars hebben als schakeling een zgn. solid-state-relais. Deze zijn erg duur zijn en niet nodig voor een vermogen tot 400 Watt. In deze thermostaat zit een triac-schakeling (met koeling) die zeer duurzaam is! De voeler van deze thermostaat bestaat uit een NTC voeler met een snoer van 90 cm. De sensor is beperkt geïsoleerd zodat temperatuursveranderingen snel geregistreerd worden.
Dit is mogelijk omdat er altijd zwakstroom op de voeler staat. Deze thermostaat heeft een groot display waarop u de werkelijke temperatuur kunt  aflezen. Het temperatuursbereik van deze thermostaat is tussen 0.0 en 50.0°C (of 0.0-120°F). De instelling en aflezing zijn per 0.1 graad Celsius of Fahrenheit. Het instellen van de temperatuur kan eenvoudig door op de up- en down toetsen te drukken. Na een paar seconden wordt de ingestelde waarde automatisch opgeslagen in het geheugen. Voor het instellen van de overige mogelijkheden moet u enkele seconden op “SET” drukken. U moet dan een code invoeren om in het programma te komen. Hierna kunt u 6 functies instellen.
De afmeting van deze thermostaat is 80 mm(breed)x120 mm(lang)x35 mm(hoog).

Montage

Montage is eenvoudig door de uitsparing aan de achterzijde. D.m.v. 2 schroeven word vervolgens het kastje vastgezet. Elektrische montage is zeer eenvoudig! U hoeft slechts de voeding en de toevoer (naar de verwarming) aan te sluiten op de aangegeven plaats achter het klepje. Eventueel de kabels vastzetten met het bijgeleverde klemmetje en het klepje weer dicht doen. Dat is alles!
Conclusie: Geweldige thermostaat voor in broedmachines!

Specificaties
 • Art.nr.
  OL_0213
 • EAN
  8718426003476
 • Verzendgewicht
  0.161kg
 • Merk
  Comfort
 • Materiaal
  Kunststof
Reviews
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan

Maak kans op leuke prijzen door een productbeoordeling achter te laten. Zo weten wij én andere dierenliefhebbers meteen wat je van het product vindt. Bovendien spaar je hiermee voor gratis producten.

Schrijf je eigen review

1 product

Toon per pagina
 1. Het apparaat is perfect constant
  Deze thermostaat werkt goed maar had bij aanvang een afwijking van ongeveer 2 graden Celsius. Nadat ik hem opnieuw gekalibreerd heb (door een paar knoppen in te drukken) geeft hij de goede temperatuur af. Het apparaat is perfect constant.
  Eric H gaf op 08-11-2012 dit product 5 sterren
  100%

1 product

Toon per pagina
Productspecificaties
 
 • Art.nr.
  OL_0213
 • EAN
  8718426003476
 • Verzendgewicht
  0.161kg
 • Merk
  Comfort
 • Materiaal
  Kunststof