Muizenbestrijding

Muizen in het kippenhok zijn erg vervelend, ze veroorzaken stress en kunnen ziektes overbrengen. Muizen bestrijden kan op verschillende manieren. Vang ze levend met een diervriendelijke muizenval of gebruik een sterke muizenklem waarbij ze opslag dood zijn. Voor ratten zijn er ook meerdere opties om ze te vangen, bekijk hiervoor onze rattenvallen.

Voor het bestrijden van ongedierte in het kippenhok ben je bij Kippenhuis aan het juiste adres! Voor al onze producten uit voorraad geldt: voor 21.30 uur besteld op een werkdag, is de volgende dag in huis.

Tonen als Grid List

12 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

12 producten

Van hoog naar laag sorteren

Muizen in het kippenhok

Probeer rondslingerend kippenvoer in het kippenhok te vermijden, hier komen de muizen namelijk op af. Ze kruipen door de kleinste kieren heen en wanneer ze eenmaal door hebben dat er altijd wel wat te halen valt, zullen muizen niet zo gauw weggaan. Muizen in het kippenhok is daarom ook een veelvoorkomend probleem. Je kan preventief voerbakken gebruiken waar het ongedierte niet bij kan komen, zoals trapbakken en Wise voerautomaten.

Een muizenval zetten

Muizenbestrijding door middel van een muizenval is een effectieve methode. Je hebt muizenvallen waar één muis in kan en vangkooien waar meerdere muizen in passen. Daarnaast heb je ook nog muizenvallen waarbij het dier in leven blijft en modellen waar de muis doodgemaakt wordt. Een muizenval zetten gaat als volgt:

 • Plaats de muizenval langs een wand of een muur: muizen lopen altijd via randen, dit is veiliger voor ze en daarom ook de perfecte plaats om een muizenval te zetten.
 • Gebruik kaas, pindakaas of spek als lokaas: deze producten hebben een zeer intense geur en muizen zijn er dol op.
 • Zet meerdere muizenvallen: door meerdere vallen te plaatsen vergroot je de kans dat je de muizen vangt. Zet de muizenvallen altijd langs randen en doorgangen.
 • Houd kinderen en huisdieren veilig voor de muizenval: plaats een doosje over de muizenval heen, zodat kinderen en huisdieren niet per ongeluk in aanmerking kunnen komen met de muizenval. Zorg ervoor dat de muis wel in het doosje kan komen.
 • Controleer elke dag de muizenval: zo ben je snel op de hoogte of je het ongedierte bestreden hebt of dat je de muizenval wellicht op een andere plek dient neer te zetten.

Muizen bestrijden met muizengif

Muizengif is sterk spul en het zorgt ervoor dat de muizen komen te overlijden. Het gif veroorzaakt bloedingen binnenin de muis, waardoor het dier van binnenuit doodbloedt. Let er wel op dat het tot 18 dagen kan duren voordat het muizengif zijn werking doet in de muis. Lees jezelf goed in voordat je muizengif gaat gebruiken, het kan namelijk schadelijk zijn voor het milieu en het is gevaarlijk voor kinderen en andere dieren. Gebruik muizengif daarom nooit buitenshuis, dit is ook verboden.