Filteren

Preventief luizen bestrijden met Klaxo

Klaxo is een kant en klaar middel om in het kippenhok aan te brengen voor de bestrijding van bloedluizen. Door het aanbrengen creëer je een lichte omgeving waar de bloedluis niet van houdt. Als je reeds bloedluis hebt, dan verstopt de natuurkalk de poriën van de bloedluis en gaan ze hier aan dood. Het beste behandel je de zitstokken, legnesten en de binnenkant van het nachthok.

Producten van Klaxo om bloedluis te bestrijden heeft kippenhuis standaard op voorraad. Bestel je Klaxo voor 21:30 uur dan wordt het dezelfde dag nog verzonden.
Tonen als Grid List

4 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

4 producten

Van hoog naar laag sorteren

Bloedluis bestrijden via de kippen

Heb je eenmaal bloedluis in het kippenhok is het zaak om er zo snel mogelijk van af te komen. In het artikel bloedluis bestrijden in het kippenhok gaan we dieper in op de bloedluis en hoe je te werk kan gaan om het te bestrijden. Hieronder vind je de middelen over hoe je de plaag tegen gaat op de kippen zelf en in het kippenhok:

Bloedluis bestrijden via de kippen

Er zijn verschillende middelen waarmee je de bloedluis via de kippen kunt bestrijden. Let er wel op dat je geen middelen gebruikt bij de kippen die bedoeld zijn voor het kippenhok. Dat kan schadelijk zijn voor de kippen en de eieren die je wilt eten. In onze kippen apotheek vind je twee kipvriendelijke producten:

 • Finecto Plus Oral Bloedluisbestrijding. Dit is een poeder die je door het kippenvoer strooit wat ervoor zorgt dat het bloed van de kippen onaangenaam wordt voor de bloedluis. Het poeder tast de eieren niet aan.
 • Klaus Picosan Droogbad. Dit product ontneemt vocht, wat bloedluis nodig heeft om te overleven. Verspreid dit product op de kippen of strooi het in het zandbad.
 • Kippenhuis Feromask Spray. De Spray werkt direct en wanneer je deze juist toepast, geeft deze een bescherming tot 6 weken. Doordat er geen gebruik gemaakt wordt van gif, is het middel veilig te gebruiken op je kippen. 
 • Mite Blocker Combi. Het product immobiliseert de gewrichten van de parasieten op een mechanische wijze. Dit werkt in alle levensfases van de parasieten. Daarnaast kan het product ook gebruikt worden voor in de omgeving.

Bloedluis bestrijden in het kippenhok

Bloedluisbestrijding in het kippenhok kun je het beste doen met middelen die daarvoor bedoeld zijn. Middelen die er niet specifiek voor bedoeld zijn kunnen een schadelijk effect hebben op de eieren of de gezondheid van je kippen. Dit zijn onze effectieve middelen voor bloedluisbestrijding in het kippenhok.

 • Finecto Plus Bloedluisbestrijding. is een veelgebruikt middel tegen bloedluis en bevat geen chemische insecticiden. Spray het product in de naden en kieren van het kippenhok.
 • Kippenhuis Bloedluispakket Start. Dit pakket is ideaal voor het bestrijden en tegen gaan van bloedluis. Het pakket bevat de basisproducten die handig zijn voor het bestrijden van bloedluis en andere parasieten.
 • Diatomeeënaarde 10L. weert en voorkomt parasieten bij kippen. Luizen, mijten, vlooien en insecten maken geen schijn van kans! Diatomeeënaarde bestaat uit opgedroogde algen uit de zee, volledig natuurlijk dus!

Preventief bloedluis bestrijden

Een nieuw ingericht kippenhok houd je het liefst vrij van bloedluis. Behandel het kippenhok daarom met Klaxo. Dit middel is een witkalk wat het kippenverblijf bloedluis-onvriendelijk maakt. Het maakt de omgeving wit en droog. Twee dingen waar de bloedluis een hekel aan heeft.

Natuurlijke middelen voor bloedluisbestrijding

Werk je liever met natuurlijke middelen tegen bloedluis, dan zijn tabakstelen en nestkruiden een goede optie. Beiden ruiken erg sterk voor bloedluizen, waardoor ze liever niet in de buurt komen. tabaksnippers en/of nestkruiden verspreid je over de bodem van het kippenhok en in het legnest. Tot slot is er nog het middel: Klaus Picosan Droogbad. Dit product ontneemt vocht uit de omgeving, waar de bloedluis niet van gediend is.

Een bloedluis test

Om te kijken hoeveel bloedluis er in je kippenhok aanwezig is, kun je een bloedluis test doen. Zo heb je een beetje een idee hoe groot het probleem is. De kant en klare Bloedluis Test van  Finecto kun je eenvoudig thuis doen en aan de hand daarvan een behandelplan opstellen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de handige Controlebuisjes!

 

 

 

 

Klaxo is een natuurproduct

Preventief bloedluis bestrijden is een handige manier om de bloedluizen zoveel mogelijk te voorkomen. Daarbij is het wel belangrijk dat het product geen ongewenste stoffen afgeeft die in de eieren terecht kunnen komen. Klaxo is 100% natuurlijk zonder chemische toevoegingen en je kunt de eieren, in tegenstelling tot sommige andere middelen, gewoon blijven eten zonder dat dit schadelijke gevolgen heeft.

Bloedluis voorkomen met Klaxo

Klaxo werkt om de volgende redenen;

 • De natuurkalk van Klaxo onttrekt vocht uit het kippenhok. Bloedluizen en ander ongedierte hebben een hekel aan droge ruimtes, waardoor het kippenverblijf onaantrekkelijk voor hen is.
 • Door de naden en kieren te vullen met Klaxo creëer je niet alleen een mooie afwerking in het hokkenhok, maar je beperkt ook de verstopplaatsen van de bloedluis.
 • Doordat Klaxo wit is, is de ruimte lichter. Luizen, mijten en bloedluis zijn lichtschuw waardoor ze het liefst wegblijven. Ook is het makkelijker om de bloedluizen te zien mochten ze in het hok aanwezig zijn.
 • Klaxo is natuurlijk zonder chemische toevoegingen.
 • Met 1 liter kant en klare Klaxo kun je ca 9m2 kippenhok behandelen. Ruim voldoende voor de meeste kippenhokken.

Witkalk in het kippenhok aanbrengen

Doordat Klaxo kant en klaar is, is het aanbrengen eenvoudig. Bekijk de tip hieronder en voer dan vervolgens deze stappen uit:

 1. Vòòr het aanbrengen, kun Klaxo het beste goed doorroeren
 2. Gebruik voor het aanbrengen een grote kwast of roller
 3. Een laag witte grondverf geeft een mooier resultaat
 4. Door de Klaxo in dunne lagen aan te brengen voorkom je scheurvorming
 5. Sluit de emmer goed na gebruik
 6. Bewaar de Klaxo tussen de 5-35 C

Klaxo geeft kalk af. Dat is de bedoeling, want dit fijne kalk verstopt de poriën van de bloedluizen als ze er overheen lopen. Het is raadzaam om met regelmaat te controleren of het nog genoeg wit afgeeft. Zo niet, breng dan een nieuwe dunne laag aan volgens bovenstaande stappenplan.

Tip voor het aanbrengen van Klaxo  

Voor het aanbrengen van Klaxo wordt het aangeraden om eerst de binnenkant van het kippenhok (het nachthok) te witten met grondverf. Dit zorgt voor een mooiere uitstraling en een lichtere omgeving waar de bloedluizen niet van houden. Het ziet er ook een stuk verzorgder uit als je daaroverheen de Klaxo natuurkalk aanbrengt.