Contactopties

 Bel 085 044 0500

Ma t/m vr 10:00 - 17:00

 E-mail ons  

Voor al uw vragen over onze webshop

 Facebook

Leuke woninigsdag spelletjes met een ei

Koningsdag = woninigsdag! Dit jaar is Koningsdag iets anders dan normaal, maar dat hoeft niet minder leuk te zijn. Nu hebben wij van Kippenhuis verschillende spelletjes met eieren bedacht. Het leuke ervan is dat je de eieren van je eigen kippen kunt gebruiken. Hoe leuk! De spelletjes zijn leuk om samen met je gezin te spelen.

 • woningsdag spel 1: het geheugen spel
 • woningsdag spel 2: parcour lopen
 • woningsdag spel 3: vrije val met een ei
 • woningsdag spel 4: glow in the dark speurtocht
 • woningsdag spel 5: knikkeren met eieren

Woningsdag spel1: het geheugen spel

Doel van het spel: raad welk ei er mist

Benodigdheden:

 • 10 hardgekookte eieren
 • (water)verf en/of stiften
 • theedoek

Zorg ervoor dat je 10 hardgekookte eieren hebt. Vervolgens beschilder je ieder ei in een leuke kleur of maak er een mooi tekeningetje op. Gooi je creativiteit erop los. Als de 10 eieren versierd zijn leg je ze in rijen van twee onder elkaar op een tafel. Bekijk met je medespelers de eieren goed voor 10 seconde. Leg er vervolgens een theedoek overheen. Nu mag een speler (zonder dat iemand het ziet) er een ei onderuithalen. Haal vervolgens de theedoek eraf. Nu mogen de andere spelers raden welk ei er weg is.

Woningsdag spel 2: parcour lopen

Doel van het spel:zo snel mogelijk naar de finish met een ei

Benodigdheden:

 • twee rauwe eieren per speler
 • eetlepel per speler
 • obstakels (pionnen of andere attributen waar je om heen kan slalommen)

Maak buiten of binnen (als het geen lekker weer is) een parcour. Dit kan op een makkelijke manier door alleen wat bochtjes te maken. Als je het niveau wat wilt verhogen is het leuk om wat obstakels toe te voegen.

Als het parcour af is zorg je dat de eerste speler bij de start staat met een lepel in zijn mond met daarop het rauwe ei (als je het makkelijker wilt maken kan je de lepel ook in de hand worden houden). Om er een wedstrijdje van te maken is het leuk om de tijd per speler op te nemen. Als de eerste speler van start is gegaan moet die gene het parcour feilloos afleggen zonder dat het ei van de lepel valt. Als het ei er toch vanaf valt moet de speler snel terug naar start en weer beginnen. De tijd mag pas stop worden gezet als de speler met een heel ei over de finish komt.

Degene met de snelste tijd wint!

Woningsdag spel 3: vrije val met een ei

Doel van het spel:een rauw ei van een grote hoogte laten vallen zónder dat hij breekt

Benodigdheden:

 • een rauw ei per speler of groepje
 • knutselspullen

Dit is een leuk spel die je individueel kan spelen of in groepjes. De bedoeling is dat je een ei van een ‘grote’ hoogte gaat laten vallen. Dat kan vanaf een klimtoestel, uit een raam of als je op een lader gaat staan.

Het leuke bij dit spel is dat je ervoor moet zorgen dat het rauwe ei niet breekt als je het naar beneden laat vallen. Iedere speler moet dus op een creatieve manier gaan bedenken hoe het ei de val overleefd. Bepaal samen met je medespelers hoe lang jullie ervoor willen uittrekken. De gene bij wie het ei heel blijft heeft gewonnen!

Woningsdag spel 4: glow in the dark speurtocht

Doel van het spel:zoeken naar lichtgevende eieren in de tuin

Benodigdheden:

 • 10 rauwe eieren
 • glow in the dark verf
 • groot vel papier
 • stift

Dit is een leuk spel voor jong én oud. Zoek een plek waar je goed eieren kan verstoppen. Dit kan in de tuin zijn, maar kan met slecht weer ook makkelijk binnen. Teken op een groot stuk papier een plattegrond van de plek waar jij de eieren gaat verstoppen, zodat het op een echte schatkaart lijkt. Zet kruisjes op de plekken waar de eieren liggen. Als je het extra moeilijk wilt maken kan je de eieren ook zoeken zonder de schatkaart.

Beschilder de eieren met de glow in the dark verf. Leg de eieren voordat het donker word alvast in de tuin, maar zorg er natuurlijk wel voor dat niemand ziet waar je ze neerlegt.

Ga als het donker is naar buiten en laat je medespelers door middel van de kaart zoeken naar de glow in the dark eieren.

Woningsdag spel 5: knikkeren met eieren

Doel van het spel:wie als eerst het ei in de het gat heeft die wint

Benodigdheden:

 • schep (om een gaatje in de grond te maken)
 • een (hardgekookt) ei per speler

Bij dit spel kan je de versierde, hardgekookte eieren van het spelletje parcour lopen gebruiken. Zorg dat iedere speler een ei heeft. Maak een gaatje in de grond waar een de eieren in kunnen rollen. Ga met de medespelers in een cirkel zitten ongeveer 10 meter van het gaatje af.

Rol om en om de eieren richting het gaatje. Degene die het ei er het eerste in heeft die heeft gewonnen! Tip: speel het spel op een gras of zandondergrond zodat de schaal van de eieren minder snel breekt.