Filteren

Drinkbakverwarmers

Met een drinkbakverwarmer onder de kippendrinkbak voorkom je bevroren drinkwater in koude periodes. Ons assortiment bestaat uit efficiënte drinkbakverwarmers die wij uit voorraad snel bij je thuis bezorgen. Zet je de drinkbak op de verwarmer, meet dan diameter op zodat je zeker weet dat het past. Een drinkbakverwarmer kan tot -30C het water ijsvrij houden.

Meer informatie over Drinkbakverwarmers
Tonen als Grid List

8 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

8 producten

Van hoog naar laag sorteren

Een drinkbakverwarmer voor kippen

De ideale oplossing tegen bevroren drinkwater is een drinkbakverwarmer. Dit is een verwarmde schijf of kabel waarmee je voorkomt dat het drinkwater bevriest. De verwarmingsplaat schuif je eenvoudig onder de drinkbak. Meet van te voren de drinkbak aan de onderkant om de diameter te bepalen. Kies hierna de gewenste drinkbakverwarmer uit. Wij hebben ook sets te koop!

Verschillende soorten ijsvrijhouders:

Het assortiment breidt zich steeds verder uit. De verschillende varianten hebben ook verschillende voordelen. Dit zijn de belangrijkste onderscheidingspunten:

 • RVS-kabels: Hier zit een verwarmingskabel in een RVS behuizing zodat hij niet kapot gepikt of gebeten kan worden, door bijvoorbeeld een konijn of cavia. Je kunt deze dus voor meerdere dieren gebruiken. Zorg er wel voor dat de hoeveelheid te verwarmen water niet te groot wordt omdat de wattages niet heel hoog zijn.
 • Platen met klemmetjes: De groene platen zijn er in verschillende maten en hebben gele klemmetjes om de drinkbak vast te klemmen. Zo staat die stabiel. Handig als de kippen de drinkbak willen verplaatsen.
 • Platen met antislip strepen: Andere platen in ons assortiment hebben antislip strepen. Het is hier belangrijk dat de drinkbak die je erop zet er ruim op past zodat hij door de rubberen strepen op zijn plaats wordt gehouden.

Kippen houden in de winter

Met uitzondering van een aantal rassen, kunnen de meeste kippen tegen de gemiddelde vorst. Dat wil zeggen, als ze gewend zijn om altijd buiten te lopen. Kippen houden in de winter kan in Nederland prima. Als de dieren niet winterhard zijn kun je het kippenhok isoleren. Wanneer het buiten vriest, dan bevriest ook het drinkwater. Dit voorkom je met een drinkbakverwarmer.  Wat je het beste niet kunt doen tijdens de winter:

 • Warm of heet water aan de kippen geven om te voorkomen dat het bevriest, is geen goed idee. Van dit water zal damp afkomen als het koud is en de kippen zullen de damp op zich krijgen en afkoelen. In het allerergste geval zullen de kammen en lellen bevriezen en afsterven of de kippen krijgen zelfs bevriezingsverschijnselen. Het is dus belangrijk dat het water niet te koud, maar ook niet te warm is.
 • Suiker, zout of alcohol toevoegen zorgt ervoor dat het water pas later bevriest. Hierdoor houdt het bij een hele licht vorst het water ijsvrij maar dit is voor de kippen niet goed. Ze drogen hiervan uit en krijgen juist meer dorst. Wij drinken bijvoorbeeld ook geen zeewater.

Het nachthok in de winter

Ook winterharde kippenrassen hebben met vorst een goed (nacht)verblijf nodig. Hierin kunnen ze schuilen bij noodweer, nacht en erge kou. Wij raden aan nooit een afgesloten hok te gebruiken. Zorg voor ventilatie, maar voorkom tocht. Zonder isolatie ontstaat er een hoge luchtvochtigheid met waterdamp tot gevolg. Dit komt terecht op de kippen. Als de kippen hiermee naar buiten gaan koelen ze teveel af. Zorg dat ze ook binnen voldoende water tot hun beschikking hebben. Met een drinkbakverwarmer voorkom je dat het drinkwater voor de kippen bevriest. Er zijn ook nachthokken voor kippen met isolatie en verwarming te koop.