Broedmachine winactie: Pasen 2020

Kippenhuis.nl geeft één keer de broedmachine Brinsea Mini 2 ECO t.w.v. €104,95 weg! Volg jij ons onze nieuwsbrief, facebook of Instagram? Dan heb je de code gezien en kun je meedoen. Raad hoeveel paaseitjes in deze broedmachine zitten en vul het aantal via onderstaand formulier in en wie weet win jij de Brinsea Mini 2 ECO! Wij maken in de week na Pasen de winnaar bekend.

De wedstrijd is gesloten

en de stemmenworden geteld..

Uitslag binnenkort op:

facebook & instagram

Eieren uitbroeden

Het uitbroeden van eieren is een leuke bezigheid voor jong en oud. Het bijzondere van het zelf uitbroeden van kippen, kwartels, eenden en ander pluimvee is dat je het op de voet kan volgen. Zo kun je alle mooie ontwikkelingen meemaken die het uitbroeden van eieren met zich meebrengt. Heb je een goede broedmachine zoals de Brinsea Mini Eco 2 dan heb je na 21 dagen lieve, schattige kippen kuikens rondlopen. Lijkt het je leuk om eieren uit te broeden dan kun je meedoen aan deze wedstrijd. Ook is het handig om alvast de volgende dingen te weten:

  • Kies altijd voor goede en schonen broedeieren. Dit levert de gezondste kuikens op.
  • Bij het uitbroeden is ongeveer 50% haan en 50% hen. Houd daar rekening mee.
  • Als je de eieren in de broedmachine wilt leggen is het verstandig om de machine minimaal 24 uur van tevoren aan te zetten. Zo kan je controleren of de machine naar behoren werkt.
  • De gehele broedtijd kun je het beste indelen in twee periodes. In de eerste periode draai je eieren minimaal twee keer per dag. In tweede periode stop je daarmee en verhoog je de luchtvochtigheid. Dit verscheelt per kip, kwartel en eend.
  • Meer informatie vind je hierover in de broedgids.
  • Als de kuikens uitkomen hebben ze geen hulp nodig. Laat ze net zolang in de broedmachine zitten tot dat de dons droog is. Daarna kun je ze verplaatsen naar een kuikenopfokhok.

Kuikens grootbrengen

Eenmaal uit het ei dan kun je de kuikens grootbrengen. Je ziet van dichtbij hoe het kuiken het eerste slokje neemt en het eerste voer eet. Kuikens zijn nieuwsgierig maar moeten altijd even aan mensen wennen. Echter, voordat je het weet eten ze je uit de hand en dat is waarom het zo leuk is!