Verwarmingselementen

De gewenste temperatuur in een zelfbouw broedmachine ligt voor kippeneieren rond de 37,5°C. Om dit te behalen heb je een verwarmingssysteem nodig. Bij een complete broedmachine zit dit er standaard in. Bij een zelfbouw broedmachine dien je deze zelf te monteren. Je hebt de keuze uit een verwarmingselement, kabel of spiraal.

Is er een verwarmingssysteem stuk gegaan in je broedmachine? Kijk dan eerst of je nog garantie hebt op de broedmachine. Wij helpen je graag bij het repareren of vervangen als je er niet uitkomt.

Tonen als Grid List

20 producten

Van hoog naar laag sorteren
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
  • Groot assortiment
   Meer dan 800 producten
  • Snelle levering uit voorraad
   Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug
   Niet tevreden, bel ons
  • Vrijblijvend advies
   Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

20 producten

Van hoog naar laag sorteren

De juiste temperatuur tijdens het broeden

Wil je eieren uitbroeden met een vlakbroeder, dan is de optimale temperatuur zo’n 37,7°C. Broed je met een motorbroeder, dan ligt deze rond de 37,5°C. Per ras is de gewenste temperatuur verschillend. Voor het type broedmachine dat je aan het maken bent, zijn er verschillende voorkeuren voor het verwarmingssysteem.

Vlakbroeder: Bij een vlakbroeder wordt er geen ventilator in de broedmachine geplaatst. Het is dan noodzakelijk om een verwarmingssysteem te kiezen die je gelijkmatig over de broedmachine kan verdelen. Maar die daarnaast ook zo min mogelijk na gloeit als het element uit is nadat de temperatuur is bereikt. De verwarmingskabel van 50 watt kan je hier goed voor gebruiken.

Motorbroeder: De ventilator verplaatst de warme lucht die van het verwarmingselement komt. Hierdoor heb je meer keuze voor het gewenste verwarmingssysteem. Het verwarmingselement van 100watt of de verwarmingsspiraal van 100watt zorgen in combinatie met een goede thermostaat voor de gewenste temperatuur in de broedmachine.

Verwarmingssysteem aansluiten op de thermostaat

Een verwarmingssysteem sluit je aan op een thermostaat. Een thermostaat regelt de temperatuur die het verwarmingssysteem afgeeft. Zo houd je de gewenste temperatuur in je broedmachine zonder dat deze te veel schommelt.

Voorkom overcapaciteit

Een verwarmingssysteem die met gemak de broedmachine in 5 minuten op temperatuur kan krijgen, heeft een te groot vermogen. Hierdoor zullen er schommelingen ontstaan. Probeer zo min mogelijk overcapaciteit voor het verwarmingssysteem te krijgen. Hierdoor houd je de temperatuur in de broedmachine stabiel.