Filteren

Verwarmingen

Voor het verwarmen van de zelfbouw broedmachine of het dierenverblijf zijn verschillende verwarmingen beschikbaar. Je hebt elementen, spiralen, kabels en verwarmingsmatten. Sluit de verwarming aan op een thermostaat om een gewenste temperatuur te kunnen instellen en behouden. Het verschil tussen een element, spiraal of kabel leggen we je onderaan deze pagina uit.

Meer informatie over Verwarmingen
Tonen als Grid List

5 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

5 producten

Van hoog naar laag sorteren

Verschillende verwarmingsbronnen

Afhankelijk van het te verwarmen object kies je een verwarmingsbron. Zo wil je in een broedmachine een verwarming die snel afkoelt, dat beperkt de temperatuurschommelingen terwijl een verwarming in een dierenverblijf vooral veilig moet zijn voor de dieren.

  • Verwarmingselementen: Deze dikkere buizen (ca.5mm) verwarmen goed en kunnen tegen een stootje. Ze zijn robuust en verkrijgbaar in verschillende wattages. Ideaal voor in dierenverblijven, couveuses en broedmachine mits de thermostaat een PID-regeling heeft. Meest verkocht: Verwarmingselement 100Watt
  • Verwarmingsspiralen: Deze zeer dunne metalen draden trek je iets uit elkaar voordat je ze in de broedmachine plaatst. Gebruik ze altijd met een ventilator! Een verwarmingsspiraal is niet geschikt voor dierenverblijven. Doordat ze zeer dun zijn en de warme lucht direct weggeblazen moet worden door een ventilator koelen ze snel af waardoor je weinig schommelingen krijgt (omdat ze niet nagloeien), Meest verkocht: verwarmingsspiraal 100Watt
  • Verwarmingskabel & matten: Een losse siliconen kabel of in een mat geperst. Ideaal voor kleinere ruimtes, en veilig in gebruik. De kabel is heet maar je kan je er niet in één seconde aan branden. De matten zijn stickers waardoor je hem makkelijk tegen de zijkant van een verblijf of broedmachine aanplakt. Meest verkocht: verwarmingsmat 34x34cm
  • Warmtelamp: Ook met een lamp kun je de ruimte of broedmachine verwarmen. Echter werkt dat niet in combinatie met een PID-Regeling. Omdat deze techniek een stuk goedkoper is de laatste tijd en erg goed werkt raden we warmtelampen voor een broedmachine niet meer aan. In een dierenverblijf voor kuikens of voor kippen in de winter zijn ze ideaal. Meest verkocht: Warmtelamp 100 watt PAR:

Voorkom overcapaciteit

Een verwarmingssysteem die met gemak de broedmachine in 5 minuten op temperatuur kan krijgen, heeft een te groot vermogen. Hierdoor zullen er schommelingen ontstaan. Probeer zo min mogelijk overcapaciteit voor het verwarmingssysteem te krijgen. Hierdoor houd je de temperatuur in de broedmachine stabiel.

Verwarmingssysteem aansluiten op de thermostaat

Een verwarmingssysteem sluit je aan op een thermostaat. Een thermostaat regelt de temperatuur die het verwarmingssysteem afgeeft. Zo behoud je de gewenste temperatuur in je broedmachine zonder dat deze te veel schommelt.

Kippenhok verwarmen in de winter

Voor niet-Europese kippenrassen, zoals de Serama, kan het noodzakelijk zijn om het kippenhok te verwarmen in de winter. Hiervoor kun je gebruik maken van de mechanische thermostaat in combinatie met een zelfklevende warmtemat, zodat je de temperatuur in het kippenhok kunt afstellen op bijvoorbeeld 5°C boven nul. Voor grotere hokken is het verstandig om een grotere warmtemat te installeren.