Filteren

Broeden

Zelf eieren uitbroeden met een broedmachine is leuk en makkelijk met de juiste apparatuur en het juiste advies. Wij helpen je graag verder als je er niet uitkomt met één van onze artikelen over het uitbroeden van kippeneieren. Bel ons bij vragen op 085 044 0500 (Ma t/m Vr: 9:00 - 17:00 uur)

Kippeneieren uitbroeden duurt gemiddeld 21 dagen. Belangrijk voor een goede uitkomst is de juiste temperatuur, luchtvochtigheid en het keren van de broedeieren. Een broedmachine van goede kwaliteit geeft je die garantie. Wij hebben daarom gekozen voor bekende merken met een hoge betrouwbaarheid. In ons assortiment vind je de merken Rcom broedmachines, Brinsea, MS broedmachines en Puisor. Alle broedmachines worden bij Kippenhuis gratis verzonden.

Meer informatie over Broeden
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 72

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
    • Groot assortiment
      Meer dan 800 producten
    • Snelle levering uit voorraad
      Morgen in huis
    • Niet goed, geld terug
      Niet tevreden, bel ons
    • Vrijblijvend advies
      Bel 085 044 0500
    • Groot assortiment
      Meer dan 800 producten
    • Snelle levering uit voorraad
      Morgen in huis
    • Niet goed, geld terug
      Niet tevreden, bel ons
    • Vrijblijvend advies
      Bel 085 044 0500
Tonen als Grid List

Producten 1-24 van 72

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Broeden met de broedmachine

Ga je eieren uitbroeden, dan kan je dit door de kip laten doen of doormiddel van een broedmachine. Het voordeel van een broedmachine is dat je de optimale controle hebt. Niet alle kippen worden broeds of ze geven het halverwege op. Voor het broeden zijn 3 dingen erg belangrijk:

  • Juiste broedtemperatuur;
  • Goede luchtvochtigheid;
  • Het keren van de eieren.

Ben je nieuw in de hobby, dan raden we aan om het artikel over eieren uitbroeden te lezen. De Broedgids is een handig e-book met alles erin wat je wilt weten over het uitbroeden van eieren.

Handmatige en automatische broedmachines

Voor het uitkomen van eieren in de broedmachine, is het vereist dat de eieren minimaal twee keer per dag gedraaid worden. Dit voorkomt dat het kuiken aan de binnenkant van het ei blijft plakken en het daardoor niet kan uitkomen. Kies voordat je een broedmachine aanschaft of je een handmatige broedmachine wilt gebruiken of een automatische broedmachine. Het automatisch laten keren van de broedeieren geeft je vrijheid en zekerheid. Je kan het op deze manier niet vergeten!

Controle over het broedproces

Door de eieren te schouwen vanaf 5-7 dagen nadat het broeden is begonnen, kun je controleren of de eieren bevrucht zijn. Met een schouwlamp kun je zien of een broedei wel of niet bevrucht is. Door de eieren te wegen met een precisie weegschaal kun je nagaan of het vochtgehalte in de broedmachine goed is afgesteld. Een ei hoort namelijk een vast percentage in gewicht te verliezen tijden het uitbroeden. Ook kan het geen kwaad om het klimaat in de broedmachine met een extra thermometer en hygrometer in de gaten te houden, zodat je zeker weet dat alles goed gaat.

Kuikens grootbrengen

Aan het eind van het broedproces komen de kuikens uit het ei. Zodra de kuikens droog zijn, mag je ze van de broedmachine overplaatsen naar het kuikenhok. In het hok dient het warm te zijn, zodat de kuikens kunnen opgroeien. Zonder extra warmte overleven de kuikens het niet. Kuikens kun je heel goed warmhouden met een warmtelamp of een energiezuinige warmteplaat voor kuikens. In dit artikel staat extra informatie over warmteplaten.

Zelfbouw broedmachine

Zelf een broedmachine maken is een leuke uitdaging. Weinig mensen kunnen zeggen dat ze eieren hebben uitgebroedt met een broedmachine die ze zelf gemaakt hebben, terwijl iedereen een broedmachine kan maken. Je kunt kiezen tussen een vlakbroeder of een motorbroedmachine. Kippenhuis.nl heeft alle onderdelen die je nodig hebt om zelf een broedmachine te maken. Het belangrijkste onderdeel is de thermostaat. Daarnaast kun je er nog voor kiezen om een keersysteem erin te bouwen, zo maak je het jezelf makkelijker. Je kunt bij ons ook terecht voor verwarmingssystemen, ventilatoren, elektronica en meer.