Keersytemen & Keermotoren

Maak gebruik van een automatisch keersysteem om eieren in de broedmachine te keren. Broedeieren dienen minimaal tweemaal per dag gekeerd te worden om eieren goed uit te laten komen. Een elektrisch keersysteem neemt dit werk uit handen, zodat je de eieren niet kunt vergeten te keren. Hierdoor vergroot je de uitkomstkans. Er zijn verschillende soorten keersystemen voor elk type ei.

Meer informatie over Keersytemen & Keermotoren
Tonen als Grid List

6 producten

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Grid List

6 producten

Van hoog naar laag sorteren

Waarom keer je de eieren in de broedmachine?

Uit onderzoek blijkt dat het regelmatig keren van de eieren bijdraagt aan de uitkomstresultaten van de broedeieren. Wij houden minimaal twee keer per dag aan maar het is beter om het vaker te doen. Je keert de eieren zodat de dooier niet aan het eivlies blijft vastplakken. De dooier hangt aan de twee nagelsnoeren, ongeveer in het midden van het ei. Als het ei te lang op één kant blijft liggen rekt het snoer uit en blijft de dooier plakken.

Compleet keersysteem

Voor de zelfbouw broedmachine is het complete keersysteem voor 42 kippeneieren een goede keus. Hier zijn ook losse kwartelroosters voor te krijgen mocht je later ook andere soorten eitjes willen uitbroeden. Het keersysteem is erg stevig en kantelt de eieren ieder uur voor een optimaal resultaat.

Losse keermotoren

Bouw je zelf een keersysteem of is alleen de motor defect, bekijk dan de losse keermotoren. Elke keermotor heeft zijn eigen afmetingen en specificaties. Probeer van tevoren goed uit te zoeken wat de nieuwe keermotor moet kunnen en hoe krachtig deze moet zijn. Wij hebben 12 Volt en 230 Volt modellen. Het voordeel van een 12 Volt variant is dat het veiliger is gebruik in combinatie met kinderen.

Broedeieren bewaren

Ook voor het bewaren van broedeieren is een keersysteem erg handig. Bewaar broedeieren in een koele omgeving voor de grootste uitkomstkans. Door ze op een keersysteem te zetten hoef je de eieren niet zelf te keren.